
Skúste upiecť veľkonočného baránka s mandľami a prineste si domov kúsok tradície a sladkého šťastia!
Ako upiecť veľkonočného baránka
1) Namočte hrozienka do rumu a nechajte ich 30 minút odpočívať.
2) Zmiešame suché prísady - vločky, múku, cukor, mandle, prášok do pečiva a premiešame
3) Potom pridáme vajcia, mlieko, olej a tvaroh
4) Čokoládu nakrájame nadrobno a pridáme ju do cesta spolu s namočenými hrozienkami, kôrou a šťavou z citróna.
5) Všetko spolu premiešame, nalejeme do formy a pečieme pri teplote 170 stupňov približne 60 minút.
Ingredience
- 1 ks prášku do pečiva
- 50 g jemných vločiek
- 90 g mandľovej múky
- 50 g hladkej múky
- 4 ks vajcia
- 50 g práškového cukru
- 100 ml mlieka
- 100 ml oleja
- 250 g polotučného tvarohu
- 1 ks citrón
- 30 g hrozienok
- 1 ks horkej čokolády
- 25 g mandlí (nakrájaných na plátky)
- 2 pl rumu
Informace
- Počet porcií 4
- Čas prípravy 45 min
- Čas varenia 60 min
Proč si upéct Velikonočního beránka
Veľkonočný baránok s mandľami je tradičné jedlo, ktoré sa často pečie počas Veľkej noci. Je to nielen chutná pochúťka, ale aj skvelá príležitosť pre rodinu a priateľov, aby sa stretli a spoločne upiekli.
Existuje mnoho dôvodov, prečo by si mal každý upiecť veľkonočného baránka s mandľami. Po prvé, pri pečení si môžete užiť čas s rodinou a vytvoriť si nezabudnuteľné spomienky. Baránok tiež predstavuje symbol Kristovho zmŕtvychvstania, takže jeho pečenie môže byť pre mnohých ľudí dôležitým rituálom.
Okrem toho je veľkonočný baránok s mandľami veľmi chutný. Jemné cesto a sladké mandle vytvárajú dokonalú kombináciu chutí, ktorá uspokojí aj tých najnáročnejších gurmánov.
V neposlednom rade je pečenie veľkonočného baránka s mandľami zábavným a jednoduchým spôsobom, ako osláviť tento významný sviatok. Stačí nájsť kvalitný recept a postupovať krok za krokom a už si môžete vychutnávať výsledný produkt.
Skúste upiecť Veľkonočného baránka s mandľami a prineste si domov kúsok tradície a sladkého šťastia!