AKCIE: NOVÉ DARČEKOVÉ ZMESI TERAZ V PREDAJI ODKAZ TU.

Veľkonočný baránok

Obrázek

Skúste upiecť veľkonočného baránka s mandľami a prineste si domov kúsok tradície a sladkého šťastia!

 

 

Ako upiecť veľkonočného baránka

1) Namočte hrozienka do rumu a nechajte ich 30 minút odpočívať.
2) Zmiešame suché prísady - vločky, múku, cukor, mandle, prášok do pečiva a premiešame
3) Potom pridáme vajcia, mlieko, olej a tvaroh
4) Čokoládu nakrájame nadrobno a pridáme ju do cesta spolu s namočenými hrozienkami, kôrou a šťavou z citróna.
5) Všetko spolu premiešame, nalejeme do formy a pečieme pri teplote 170 stupňov približne 60 minút. 

Ingredience

  • 1 ks prášku do pečiva
  • 50 g jemných vločiek
  • 90 g mandľovej múky
  • 50 g hladkej múky
  • 4 ks vajcia
  • 50 g práškového cukru
  • 100 ml mlieka
  • 100 ml oleja
  • 250 g polotučného tvarohu
  • 1 ks citrón
  • 30 g hrozienok
  • 1 ks horkej čokolády
  • 25 g mandlí (nakrájaných na plátky)
  • 2 pl rumu

Informace

  • Počet porcií 4
  • Čas prípravy 45 min
  • Čas varenia 60 min

Proč si upéct Velikonočního beránka

Veľkonočný baránok s mandľami je tradičné jedlo, ktoré sa často pečie počas Veľkej noci. Je to nielen chutná pochúťka, ale aj skvelá príležitosť pre rodinu a priateľov, aby sa stretli a spoločne upiekli.

Existuje mnoho dôvodov, prečo by si mal každý upiecť veľkonočného baránka s mandľami. Po prvé, pri pečení si môžete užiť čas s rodinou a vytvoriť si nezabudnuteľné spomienky. Baránok tiež predstavuje symbol Kristovho zmŕtvychvstania, takže jeho pečenie môže byť pre mnohých ľudí dôležitým rituálom.

Okrem toho je veľkonočný baránok s mandľami veľmi chutný. Jemné cesto a sladké mandle vytvárajú dokonalú kombináciu chutí, ktorá uspokojí aj tých najnáročnejších gurmánov.

V neposlednom rade je pečenie veľkonočného baránka s mandľami zábavným a jednoduchým spôsobom, ako osláviť tento významný sviatok. Stačí nájsť kvalitný recept a postupovať krok za krokom a už si môžete vychutnávať výsledný produkt.

Skúste upiecť Veľkonočného baránka s mandľami a prineste si domov kúsok tradície a sladkého šťastia!