AKCIA: NOVÉ DARČEKOVÉ ZMESI TERAZ V PREDAJI ODKAZ TU.

Trinidad Scorpion Moruga celé sušené 10 g

Trinidad Scorpion Moruga celé sušené 10 g
Doprava ZADARMO nad 40€
+ DARČEK

Trinidad Scorpion Moruga je jedna z najštipľavejších papričiek sveta. Používa sa do extrémne pikantných jedál.

Cena za 1 ks s DPH: 5,65 €
Cena za 1 ks bez DPH: 4,71 €
Skladom do 2-7 dní Kontaktovať predajcu
 
Výrobca: The ChilliDoctor s.r.o.
Kód produktu: CE30800940
AKCIA Grilovanie
Popis

Trinidad Scorpion Moruga celé sušené 10 g

Trúfnite si na druhú najštipľavejšiu papričku sveta!

S touto ohnivou karibskou diablicou si vyskúšate, čo znamená prekročiť u čili papričky hranicu dva milióny na Scovilleho stupnici. Už samotné slovo scorpion neveští pre neskúsených čili začiatočníkov nič dobré. Milovníkom extrémne pálivého čili však hovoríme: "Smelo, ale opatrne do toho!"

Za jej zložitým menom sa v skutočnosti skrýva názov mesta Morouga, ktorá sa nachádza na karibskom ostrove Trinidad, ktorý spolu s ostrovom Tobago tvorí ostrovný štát. Odtiaľ paprička pochádza.

V roku 2012 ju Chile Pepper inštitút (spadajúci pod Štátnu univerzitu v Novom Mexiku) potvrdil ako najštipľavejšiu na svete a zároveň prvú, ktorá prekonala hranicu 2 000 000 SHU. Bohužiaľ, Guinnessova kniha rekordov tejto papričke nepriala a za najštipľavejšiu zo všetkých ju nikdy oficiálne nepotvrdila. Slávy by si rovnako moc dlho neužila. Hneď o rok neskôr totiž prišla na svet Carolina Reaper, ktorá si svoje prvenstvo drží dodnes.

Sila desiatich Habanero papričiek v jednej

Moruga Scorpion papričky sú priemerne veľké asi ako golfová loptička, majú zvrásnený hrboľatý povrch a oranžovo-červenú farbu. Nemajú tiež pretiahnutú špičku (chvostík), ktorý je pre najštipľavejšie papričky sveta obvyklý. Pálivosť u tohto čili začína na 1 200 000 SHU a dosahuje až 2 500 000 SHU. Skrátka záležitosť len pre ostrieľaných čili znalcov.

Majú kvetinovo-ovocnú chuť a aromatickú vôňu. Pálivosť sa po zjedení tejto papričky postupne rozvíja a trvá pomerne dlhú dobu. Známy je v tejto súvislosti výrok Paula Boslanda, riaditeľa mexického Chile Pepper inštitútu, ktorý vyhlásil: "Zahryznete si a nezdá sa to tak hrozné. Lenže potom to začne. Pálivosť sa zvyšuje, zvyšuje a zvyšuje. Je to brutálne." Čo dodať, Moruga Scorpion čili vám proste z hrdla len tak nevymizne .

Trinidad Scorpion Moruga v kuchyni

Papričku môžete použiť mletú, celú alebo v podobe pasty či pyré ako základnú surovinu pre mnohé varené i studené jedlá a omáčky. Skvele vynikne v marináde na pálivých kuracích krídelkách a iných barbecue mäsových pochúťkach. Vďaka svojej sladkej kvetinovej chuti je vhodná do všetkých sladko-pálivých dipov a pokrmov.

Nezabudnite, že Trinidad Scorpion Moruga je asi 10-krát pálivejšia než Habanero papričky. Takže s dávkovaním to radšej moc nepreháňajte.


Spracované v ČR

Dovážame výrobky z celého sveta, ale kontrolujeme ich a spracovávame s láskou.


Najlepšia kvalita

Starostlivo vyberáme každú surovinu a na spracovanie používame najmodernejšiu technológiu.


V harmónii s prírodou

Ponúkame výber toho najlepšieho z prírody a dovážame produkty priamo z miesta pestovania.