1 Umyjeme tekvicu hokkaido, rozkrojíme a zbavíme ju vnútorných semienok. Šupku nelúpeme. Nakrájame ju na menšie kúsky, aby sa nám rýchlejšie uvarila. Uvaríme s trochou vody do zmäknutia na konzistenciu pyré. Tekvicu môžete potom pre hladšie konzistenciu rozmixovať.
2 Uvarené kúsky tekvice zmiešame so škoricou, muškátovým orieškom a perníkovým korením. Poriadne premiešajte, nech sa vôňa a chuť korenia krásne rozloží. Medzitým si rúru rozohrejeme na 200 ° C a nachystáme formu vyloženú papierom na pečenie.
3 Vyšľaháme vajcia s cukrom, pridáme 100 ml šľahačky, tekvicové pyré a múku. Pomaly premiešame. Akonáhle máme krásnu konzistenciu cesta, vylejeme ho rovnomerne do pripravenej formy. Na 200 ° C pečieme 15 minút, potom teplotu znížime na 175 ° C a koláč pečieme ďalších cca 40 minút, kým nie je povrch koláča krásne pevný a zlatý.
4 Vlašské orechy si nalámeme na menšie kúsky, môžeme pridať aj ďalšie obľúbené oriešky, treba lieskové Lieskové orechy natural - lúpané | Čerstvé orechy, semienka a sušené ovocie | Plodyslunce.cz alebo pekanové pekanové orechy natural - mini | Čerstvé orechy, semienka a sušené ovocie | Plodyslunce.cz. Nasypeme oriešky na panvicu, pridáme med, trstinový cukor a na miernom ohni premiešame. Akonáhle sa orieškami začnú obaľovať medom a jemne karamelizovať, rozprestrieme na upečený koláč.
5 Koláč necháme odpočinúť - snáď to zvládnete :)