AKCIE: NOVÉ DARČEKOVÉ ZMESI TERAZ V PREDAJI ODKAZ TU.

Tekvicová polievka

Obrázek

Tekvicová polievka

Postup

1 V hrnci rozohrejte olivový olej a orestujte na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu.
2 Keď je cibuľa zlatohnedá, pridajte na kocky nakrájanú tekvicu (nemusí sa lúpať!) a pražte 10 minút. Zalijte vodou a varte asi 15 minút, kým tekvica nezmäkne.
3 Rozmixujte ručným mixérom, pridajte kari pastu, dochuťte soľou a korením a niekoľko minút povarte.
4 Polievku podávajte pokvapkanú olivovým olejom a posypanú tekvicovými semienkami.

Ingredience

  • 1kg hokaido
  • 2ks cibuľe
  • 700ml vody
  • 1čl kari pasty
  • soľ, čierné korenie
  • olivový olej
  • tekvicové semienka

Informace

  • Počet porcií 4
  • Čas prípravy 30 min
  • Čas varenia 45 min

TIP

TIP: A ako čerešničku na torte - koláč podávame so šľahačkou posypanú škoricou.