Tarhoňa
Vyskúšajte skvelú prílohu tarhoňu, ktorá vládne slovenskej a maďarskej kuchyni.
Aby bolo možné vložiť tovar do košíka, musíte najprv zvoliť variant, o ktorý máte záujem.Výrobca: | Natural Pack | ![]() |
Kód produktu: | PRODUCT-108323 |
Ďalšie funkcie |
|
Tarhoňa
Tarhoňa je druh cestovinovej ryže, používanej hlavne vo slovenskej a maďarskej kuchyni. Sú to drobné guľočky z rezancového cesta vyrobeného z hrubej múky a vajec, ktoré sa vypracujú v cesto dosť tuhé na to, aby išlo nastrúhať na malé kúsky. Tie sa potom sušia na slnku alebo v mierne rozpálenej rúre a uchovávajú sa do zásoby. Tarhoňa sa varí ako príloha, najmä k perkeltu, používa sa ako závarka do polievok alebo sa môže jesť samotná, opečená na masti a posypaná paprikou, alebo cibuľkou.
Zloženie:
Krupica z tvrdej pšenice
Viete že?
Tarhoňa má viac spôsobov úpravy. V meste Szentes sa napríklad uvarí vo vode a potom sa zmieša s kyslou smotanou alebo s vajíčkom. Vo väčšine prípadov sa napred na sucho podusí na masti s cibuľkou alebo na oleji. Potom sa ochutí červenou paprikou a uvarí sa v slanej vode. V oblasti Nagykunság sa zase varí na slanine s cibuľou a zemiakmi. Robí sa z nej aj mliečna kaša, kedy sa tarhoňa sparená na tuku podleje mliekom a uvarí do mäkka.
Výživová hodnota (100g)
Energia | 355 kcal |
Tuky | 0.7 g |
z toho nasýtené MK | 0.2 g |
Sacharidy | 75 g |
z toho cukry | 3.2 g |
Bielkoviny | 12 g |
Soľ | 0.01 g |
Vyberte si typ plodu | tarhoňa |
Krajina pôvodu suroviny | Taliansko |
Výrobca | Natural Pack group s.r.o., Starovice 320, 693 01 Starovice |
Trvanlivosť | 24 mesiacov od dátumu výroby |