Tarhoňa
Vyskúšajte skvelú prílohu tarhoňu, ktorá vládne slovenskej a maďarskej kuchyni.
Výrobca: | Natural Pack | ![]() |
Kód produktu: | PRODUCT-108323 |
Ďalšie funkcie |
|
Tarhoňa
Tarhoňa je druh cestoviny, používajú ju hlavne v slovenskej a maďarskej kuchyni. Sú to drobné guľôčky vyrobené z hrubej múky a vajec. cesto musí byť dosť tuhé na to, aby išlo nastrúhať na malé kúsky. Tie sa potom sušia na slnku alebo v mierne rozpálenej rúre a uchovávajú sa do zásoby. Tarhoňa sa používa ako príloha, najmä k perkeltu, alebo ako závarka do polievok. Môže sa jesť aj samostatne, opečená na masti a posypaná paprikou a cibuľkou.
Zloženie:
Krupica z tvrdej pšenice
Viete že?
Tarhoňu môžete pripraviť na viac spôsobov. V Maďarsku, v meste Szentes tarhoňu uvaria vo vode, následne zmiešajú s kyslou smotanou alebo s vajíčkom. V našich končinách príprava je nasledovná: tarhoňu opražíme na suchej panvici za stáleho miešania 5-10 minút. Tarhoňa zavonia, bude jemne oriešková. Následne pridáme maslo, jarnú cibuľku, soľ a vodu a dusíme na miernom ohni 12 minút. V oblasti Nagykunság sa zase varí na slanine s cibuľou a zemiakmi. Môžete z nej spraviť aj mliečnu kašu, po upražení podlejeme mliekom a uvaríme do mäkka.
Výživová hodnota (100g)
Energia | 355 kcal |
Tuky | 0.7 g |
z toho nasýtené MK | 0.2 g |
Sacharidy | 75 g |
z toho cukry | 3.2 g |
Bielkoviny | 12 g |
Soľ | 0.01 g |
Vyberte si typ plodu | tarhoňa |
Krajina pôvodu suroviny | Taliansko |
Výrobca | Natural Pack group s.r.o., Starovice 320, 693 01 Starovice |
Trvanlivosť | 24 mesiacov od dátumu výroby |