Sušené jablčné krúžky
Už za čias našich babičiek sa sušili jablká na lahodné krížalky. Vyskúšajte ich v trochu modernejšej verzii - chutné sušené krúžky jabĺk. Nie sú len oku lahodiace, ale majú aj výbornú sladkú prírodnú chuť. Skvele sa hodia do zdravých dezertov či raňajkových pokrmov, ako sú kaše alebo müsli. Môžete ich aj zmiešať s prírodnými orieškami a máte nutrične vyváženú a rýchlu desiatu.
Zloženie:
jablko, antioxidant: oxid siričitý
Alergény sú v zložení uvedené tučným písmom.
Viete že?
Jablká sú obľúbeným tuzemským ovocím, ktoré má dobu zrenia určenú odrodou. Sú veľmi zdravé, dokonca rôzne štúdie odporúčajú konzumovať aspoň jedno jablko každý deň. Obsahujú radu vitamínov, ako napríklad A, B1, B3, B6 a B5, ale aj minerálne látky ako je vápnik, železo, horčík, fosfor, draslík, sodík, meď a mangán. Navyše je toto ovocie veľmi vodnaté s vysokým obsahom cukrov, preto rýchlo doplnia energiu bez zbytočných kalórií.
Výživová hodnota (na 100 g)
Energia | 320 kcal |
Tuky | 2.3 g |
z toho nasýtené MK | 0.2 g |
Sacharidy | 69 g |
z toho cukry | 60 g |
Bielkoviny | 1.8 g |
Soľ | 0.38 g |