Pekanové orechy v škrupine
Ochutnajte cudzokrajné pekanové orechy v škrupine s jedinečnou prírodnou chuťou, ktoré sa dokonale hodia napríklad k čokoláde alebo s jablkami. Sú ideálne samotné, alebo so sušeným ovocím na zdravé a výživné desiaty, do raňajkových pokrmov ako sú müsli a kaše, ale aj ako prísada dezertov. Skúste ich pridať napríklad do hriešneho čokoládového brownies alebo k pečeným jablkám so škoricou a zaručene si pochutnáte.
Zloženie:
pekanové orechy v škrupine 100%
Alergény sú v zložení uvedené tučným písmom.
Viete že?
Pekanové orechy pochádzajú zo Severnej Ameriky. Pre svoj rast potrebujú náročnejšie podmienky, ako je teplé vlhké podnebie, blízkosť riek, zmiešaných lesov a neutrálnu pôdu. Pekanové orechy sú bohaté na železo, vápnik, draslík, fosfor, horčík, sodík, mangán, selén, luteín a zinok. Obsahujú omega 3 a 6 mastné kyseliny a betakarotén, ale aj vitamíny skupiny B aj vitamín A, K a C. Pekanové orechy majú silné antioxidačné účinky a podporujú celkovú činnosť krvného obehu.
Výživová hodnota (na 100 g)
Energia | 691 kcal |
Tuky | 72 g |
z toho nasýtené MK | 6.2 g |
Sacharidy | 14 g |
z toho cukry | 4 g |
Bielkoviny | 9.2 g |
Soľ | 0 g |