Pasilla prášok 10 g
Prášok z čili papričiek Pasillo, známych tiež ako Negro chilli.
Cena za 1 ks s DPH: | 2,15 € |
Cena za 1 ks bez DPH: | 1,79 € |
Výrobca: | The ChilliDoctor s.r.o. | |
Kód produktu: | CE30800925 |
AKCIA | Grilovanie |
Pasilla prášok 10 g
Paprička, čo vyzerá a chutí ako hrozienka
Vznikajú usušením tmavo zelených papričiek Chilaca. Slovo "Pasillo" je odvodené od španielskeho slova "pasa", čo doslova znamená "malé hrozienka". A hoci je toto čili všetko, len nie malé, vzhľadovo aj chuťovo má k hrozienkam blízko. Sušené papričky majú tmavo hnedú až čiernu farbu a zvrásnený povrch. V ich sladkej chuti možno, okrem podtónov kakaa a bobuľovín, naozaj rozpoznať tiež hrozienka. Vďaka ich tmavému sfarbeniu sa im tiež hovorí "Čile Negro" alebo "Mexican Negro".
Extra dlhé a zeleno-čierne
Majú veľmi miernu a príjemnú pálivosť okolo 1 000-2 500 SHU, čo z nich robí papričku vhodnú na každodenné varenie a pohostenie aj tých, ktorí pokrmy z čili bežne nemusia.. Pochádzajú údajne z mexického regiónu Puebla (podobne ako Poblano papričky, z ktorých po usušení vznikajú Ancho a mulati).
Plody odrody Capsicum annuum (papriky ročnej) majú tenký pretiahnutý tvar, ktorý pripomína fazuľový alebo hrachový struk. Sú dlhé asi 15-20 cm a pri zrení menia svoju farbu zo sýto zelenej v zeleno-čiernu. Toto sfarbenie je u mexických papričiek nezvyčajné, lebo vo zrelej podobe je väčšina z nich červená alebo hnedá.
Vyskúšajte Pasillo papričky na všetky mexické špeciality
V Mexiku sú spolu s Ancho a mulati papričkami súčasťou tzv. "Svätej trojice" miestnej kuchyne. Nájdete ich predovšetkým v "móle" omáčke a enchiladas, ale aj v ďalších mexických pokrmoch, ako sú burritos alebo quesadillas. Ideálne vyniknú tiež v krémových omáčkach (najmä v tých podávaných k rybám), v sekanej, dusenom hovädzom, alebo v kukuričnej polievke.
Kľúčovú úlohu hrajú Pasillo papričky v tradičnej mexickej špecialite "Taco Soup", čo je hustá polievka s hovädzím mäsom, fazuľou, čili a kukuricou, ktorá sa servíruje posypaná syrom čedar a preliata kyslou smotanou. Zajedajú sa k nej tortilla čipsy.
Pasillo papričky vás prekvapia svojou skvelou chuťou v kombinácii s kačacím mäsom, feniklom, ovocím, cesnakom, medom, jahňacím mäsom, mexickým oreganom, hubami, či morskými plodmi. Skrátka na svoje si prídu milovníci mierne pálivého čili s podmanivou chuťou v slaných i sladkých jedlách. Mletými Pasillo papričkami môžete tiež potrieť mäso pripravené na naloženie, grilovanie, alebo pečenie.