AKCIA: NOVÉ DARČEKOVÉ ZMESI TERAZ V PREDAJI ODKAZ TU.

Orange Habanero mash 200 ml

Orange Habanero mash 200 ml
Doprava ZADARMO nad 40€
+ DARČEK

Mash z výborných čili papričiek Orange Habanero. Hodí sa do rôznych pokrmov s vyššou štipľavosťou.

Cena za 1 ks s DPH: 9,55 €
Cena za 1 ks bez DPH: 7,96 €
Skladom do 2-7 dní Kontaktovať predajcu
 
Výrobca: The ChilliDoctor s.r.o.
Kód produktu: CE30800912
AKCIA Grilovanie
Popis

Orange Habanero mash 200 ml

Keď sa povie ideálne chilli ...

Papričky Habanero v sebe spájajú všetko, čo si u dobrého chilli prajete. Sú vysoko pálivé, takže vás rozhodne nepripravia o ten pravý a poctivý hrejivý pocit, majú špecifickú chuť s tónmi tropického ovocia a sú u nás bežne dostupné.

Habanero je odrodou Capsicum chinense (papriky čínskej) a pôvodom pochádza z Karibiku, konkrétne z Kuby. Odtiaľ sa paprička dostala okrem iného aj na Yucatán do Mexika, kde sa jej ročne zožne asi 1 500 ton. Dosahuje vysokú pálivosť v rozmedzí 200 000-300 000 SHU. Zaujímavá je predovšetkým farebná škála, ktorú možno u týchto papričiek pozorovať. Zo svetlozelených  nezrelých plodov prechádza postupne na typickú oranžovú a červenú farbu. K videniu sú však u Habanera tiež ružové, hnedé, tmavo zelené i biele farby.

Krížením červeného Habanera a papričky Bhut Jolokia vznikla v roku 2012 v Južnej Karolíne Carolina Reaper, v súčasnosti najštipľavejšia chilli paprička na svete.

Papričky s chuťou tropického ovocia

Karibský pôvod prepožičal Habanero papričkám nielen názov samotný, ktorý je odvodený zo španielskeho pomenovania Havany, ale tiež exotický profil chuti. Majú intenzívnu kvetinovú vôňu a v chuti možno výrazne rozpoznať kokos, žltý melón, papayu a podtóny bobuľovín. Niektorí v ich chuti nachádza aj tóny marhule. Skrátka úžasná záležitosť pre všetkých, ktorí v chilli nehľadajú len "vypalovák", ale po prvotnom páleniu si vychutnajú zaslúženú ovocnú chuť.

Habanero v kuchyni

Pre svoje vlastnosti sú Habanero papričky žiadanou prísadou do omáčok a mäsových pokrmov. Ideálne sú tiež na domáce salsy a marinády. Až budete nabudúce grilovať, skúste do naložených kuracích krídeliek alebo barbecue omáčky pridať kúsok Habanero. Vaše jedlo získa ten správny šmrnc a jedinečnú chuť.


Čo je chilli mash? Čerstvé chilli papričky sa rozdrvia spolu so soľou a nechajú sa fermentovať (kvasiť) po dobu 2-6 mesiacov. Výťažok zo šupky, semienok a dužiny spoločne poskytnú intenzívnu a bohatú chuť. Občas sa pridá ocot kvôli zastaveniu fermentácie, ale inak chilli mash-e neobsahujú žiadne iné látky alebo konzervanty. Používajú  sa na ďalšie spracovanie na výrobu omáčok napr. salsa, dip, do jedál, pokrmov a mnoho ďalšieho.


Spracované v ČR

Dovážame výrobky z celého sveta, ale kontrolujeme ich a spracovávame s láskou.


Najlepšia kvalita

Starostlivo vyberáme každú surovinu a na spracovanie používame najmodernejšiu technológiu.


V harmónii s prírodou

Ponúkame výber toho najlepšieho z prírody a dovážame produkty priamo z miesta pestovania.