AKCIE: NOVÉ DARČEKOVÉ ZMESI TERAZ V PREDAJI ODKAZ TU.

Obrátený koláč s citrusmi

Obrázek

Obrátený koláč s citrusmi

Postup

1 Rúru predhrejte na 180 °C. Formu (najlepšie s odnímateľným okrajom) vyložte papierom na pečenie.
2 Nakrájajte 2 - 3 citrusové plody na kolieska hrubé 1 až 1,5 cm, opatrne ich ošúpte a poukladajte na dno tortovej formy. Potom citrusové plody posypte dvoma lyžicami mletého kokosu.
3 Zmäknuté maslo, cukor a soľ šľahajte elektrickým šľahačom 5 minút do svetlej peny, potom postupne vmiešajte vajcia, smotanu, vanilku, pomarančovú šťavu a kôru (strúhajte opatrne, aby ste nepridali biele časti, ktoré sú horké), múku, kokos, prášok do pečiva a mak.
4 Cesto nalejte na citrusové plody a pečte v predhriatej rúre pri 180 °C približne 50 minút alebo kým špajľa zapichnutá do cesta nie je po vybratí suchá.
5 Nechajte ich 15 minút vychladnúť vo forme, potom ich opatrne vyklopte a odstráňte papier.
6 Pomarančovú alebo inú citrusovú šťavu povarte s cukrom na hustý sirup. Vychladnutý koláč potrieme sirupom.

Ingredience

  • 1hrnček mletý kokos (z tohto množstva použite 2 polievkové lyžice na posypanie citrusov)
  • 4-5ks červené pomaranče alebo iné obľúbené citrusy (my sme použili grapefruit, mandarínky a pomaranče)
  • 1/2 kocky masla
  • 1/2 hrnčeka cukru
  • štipka soli
  • 3ks vajcia
  • 1ks kyslej smotany
  • 1 hrnček bezlepkovej múky (môžete použiť kombináciu mandľovej, špaldovej alebo kokosovej múky)
  • 1ČL prášok do pečiva
  • 3PL celého maku
  • vanilka

Informace

  • Počet porcií 4
  • Čas prípravy 30 min
  • Čas varenia 45 min

TIP

TIP: A ako čerešničku na torte - koláč podávame so šľahačkou posypanú škoricou.