Mak modrý, termostabilizovaný
Mak je neoddeliteľnou súčasťou tradičných kysnutých buchiet, závinov, makoviek i báboviek.
Výrobca: | Natural Pack | ![]() |
Kód produktu: | PRODUCT-368 |
Ďalšie funkcie |
|
Mak modrý, termostabilizovaný
Mak modrý kraľuje slovenskej kuchyni v mnohých podobách. Poznáme ho v mletej podobe ako posyp na knedlíky, halušky či cestoviny. Ďalej je obľúbenou surovinou v sladkom pečení. Tvorí chutné náplne kysnutých buchiet, zdobí koláče a tiež tvorí neoddeliteľnú súčasť tradičnej makovky, lupákov. Mak modrý je čisto prírodným produktom, ktorý dáva nespočet možností v dochucovaní a ďalšej úprave, ako je potrebné mletie.
Zloženie:
mak modrý termostabilizovaný 100%
Viete že?
Mak je využívaný už niekoľko tisíc rokov v kulinárskom, potravinárskom i farmaceutickom svete. Je bohatým zdrojom množstva minerálnych látok. Za pozornosť stojí predovšetkým obsah vápnika, ktorý má ďaleko vyšší než napríklad mliečne výrobky. Má tiež vysoké zastúpenie mangánu, horčíka a fosforu. Z vitamínov sa pýši vysokým obsahom antioxidačne pôsobiaceho vitamínu E a vitamínov skupiny B. Vďaka vysokému podielu vlákniny a bielkovín je mak ideálnou voľbou potraviny pri chudnutí.
Výživová hodnota (na 100 g)
Energia | 548 kcal |
Tuky | 42 g |
z toho nasýtené MK | 4.8 g |
Sacharidy | 21 g |
z toho cukry | 2.6 g |
Bielkoviny | 22 g |
Soľ | 0.01 g |
Vyberte si typ plodu | mak |
Krajina pôvodu suroviny | Česká Republika |
Výrobca | Natural Pack group s.r.o., Starovice 320, 693 01 Starovice |
Trvanlivosť | 9 mesiacov od dátumu výroby |