Kandizovaná citrónová kôra
Kandizovaná citrónová kôra je vynikajúci pomocník pri pečení sladkých múčnikov.
Výrobca: | Natural Pack | |
Kód produktu: | PRODUCT-336 |
Ďalšie funkcie |
|
Kandizovaná citrónová kôra
Čo by bol tradičný biskupský chlebíček alebo sladká štóla bez kandizovaného ovocia? Vyskúšajte primiešať do svojho pečenia aromatickú kandizovanú citrónovú kôru, ktorá dezertom pridá sladkosť, ľahkú štipľavosť a sviežu citrusovú vôňu. Kôra nepotrebuje žiadne ďalšie prípravy, stačí ju len primiešať do cesta a nechať zapiecť. Výsledný pokrm svojou vôňou potom priamo láka na zahryznutie.
Zloženie:
citrónová kôra 49%, glukóza-fruktózový sirup, sacharóza, regulátor kyslosti: kyselina citrónová, konzervant: sorban draselný, oxid siričitý
Viete že?
Citrón je plodom citrónovníka. Je známy svojím vajíčkovým tvarom, žiarivo žltou farbou, a predovšetkým svojou výraznou kyslou chuťou. Pestuje sa hlavne v subtropických oblastiach, ale skúsený pestovatelia si s ním poradia aj u nás v miernom pásme. Má vysoký obsah kyseliny askorbovej a citrónovej. Je to prekvapivo vodnatý plod, tvorí ho totiž okolo osemdesiatich siedmich percent vody. Nájdeme v ňom tiež vitamíny skupiny B a radu minerálov.
Výživová hodnota (na 100 g)
Energia | 303 kcal |
Tuky | <0,5 g |
z toho nasýtené MK | <0,1 g |
Sacharidy | 76 g |
z toho cukry | 54 g |
Bielkoviny | <0,5 g |
Soľ | 0.24 g |
Vyberte si typ plodu | citrónová kôra |
Upraviť | kandizované, sladené, s cukrom |
Vzhľad | kôra |
Krajina pôvodu suroviny | Taliansko |
Výrobca | Natural Pack group s.r.o., Starovice 320, 693 01 Starovice |
Trvanlivosť | 12 mesiacov od dátumu výroby |