Kakaový prášok
Kakaový prášok je úžasnou prísadou na dochucovanie sladkých pokrmov. Vylepšíte s ním mnohé raňajková jedlá, ako napríklad kaše, jogurt či tvaroh, ale svoje nenahraditeľné miesto má hlavne v pečení. Dezertom dodá báječnú chuť, lahodnú arómu a atraktívny vzhľad. Skvele sa kombinuje s ďalšími prísadami ako je sušené i čerstvé ovocie alebo oriešky a zahustí cesto bez použitia múky.
Zloženie:
Kakaový prášok so zníženým obsahom tuku (obsah kakaového masla 10 %), regulátor kyslosti (uhličitan draselný)
Alergény sú v zložení uvedené tučným písmom.
Viete že?
Kakaový prášok sa získava z nepražených kakaových bôbov za studena. Spracováva sa tak, aby mu zostalo zachované všetko bohatstvo - vitamíny, minerály a ďalšie prospešné látky. Kakaový prášok aj kakaové bôby majú viac antioxidantov, omega kyselín a flavonoidov než napríklad čučoriedky, červené víno, čierny alebo zelený čaj. Je tiež zdrojom minerálov vrátane horčíka, síry, vápnika, železa, zinku, medi, draslíka a mangánu.
Výživová hodnota (na 100 g)
Energia | 300kcal |
Tuky | 11 g |
z toho nasýtené MK | 6.4 g |
Sacharidy | 10 g |
z toho cukry | 0.7 g |
Bielkoviny | 23 g |
Soľ | 0.08 g |