Fazuľa mungo
Malé zelené fazuľky mungo sa stávajú trendom v zdravej výžive po celom svete. Podobne ako ostatné strukoviny totiž obsahujú veľa bielkovín, ktorých prísun uvítajú nielen vegetariáni a vegáni. Navyše sa pýšia skvelou chuťou, ktorá pripomína jarný zelený hrášok. Svoje miesto si našla v čínskej a indickej kuchyni. Tak vyskúšajte vniesť trochu zdravia a netradičnej chuti do svojich pokrmov pomocou veľmi výživných fazuliek mungo.
Zloženie:
fazuľa mungo 100%
Alergény sú v zložení uvedené tučným písmom.
Viete že?
Mungo fazule sú plné výživných látok, obsahujú napríklad omega 3 a omega 6 polynenasýtené mastné kyseliny, kyselinu pantoténovú a listovú, minerálne látky ako horčík, železo či vápnik, vitamíny A, B, C, E a K, betakarotén, bielkoviny, vlákninu alebo polysacharidy . Prednosťou mungo je ľahká stráviteľnosť, pomáha v detoxikácii organizmu, zvyšujú imunitu a preventívne pôsobia proti nachladnutiu a chrípke.
Výživová hodnota (na 100 g)
Energia | 347 kcal |
Tuky | 1.2 g |
z toho nasýtené MK | 0.3 g |
Sacharidy | 63 g |
z toho cukry | 6.6 g |
Bielkoviny | 24 g |
Soľ | 0.14 g |