AKCIA: NOVÉ DARČEKOVÉ ZMESI TERAZ V PREDAJI ODKAZ TU.

Chipotle prášok 10 g

Chipotle prášok 10 g
Doprava ZADARMO nad 40€
+ DARČEK

Prášok z vynikajúcich Chipotle, údených Jalapeño papričiek. V chuti sa spája štipľavosť pôvodných papričiek s údenou príchuťou dymu.

Cena za 1 ks s DPH: 2,04 €
Cena za 1 ks bez DPH: 1,70 €
Skladom do 2-7 dní Kontaktovať predajcu
 
Výrobca: The ChilliDoctor s.r.o.
Kód produktu: CE30800923
AKCIA Grilovanie
Popis

Chipotle prášok 10 g

Pekne vyúdená a neskutočne voňavá

Posuňte svoje jedlá na úplne novú úroveň. Táto aromatická lahôdka sa o to postará. Jedná sa o údenú a sušenú verziu plne zrelých Jalapeño papričiek. V skutočnosti, asi 20% celkovej produkcie Jalapeño sa spotrebuje práve na výrobu Chipotle. Čo je dobre, pretože my túto čili záležitosť milujeme a vy budete určite tiež!

Chipotle majú tmavo hnedú až čiernu farbu a výraznú dymovú chuť so sladkými podtónmi čokolády a orechov. Práve chuť orechov získavajú tieto papričky vďaka pekanovému drevu, na ktorom sa údia. Jedinečná je aj ich sladko-údená vôňa.

Paprička je slabo hrejivá. So svojou pálivosťou okolo 10 000-23 000 SHU je porovnateľná napr. s francúzskou papričkou Espelette, mexickou Guajillo, maďarskou feferónkou alebo s omáčkou Tabasco.

Od cisárskeho stola do celého sveta

Jalapeño sú, ako jedny z mála čili papričiek, veľmi šťavnaté a dužinaté, čo sťažuje ich sušenie. Z toho dôvodu sa Jalapeño najprv údením dehydrujú a až potom sušia. Túto metódu prvýkrát u papričiek použili Aztékovia, ktorí zistili, že Jalapeño nemožno sušiť na slnku, ako ostatné čili. Preto sa začali tieto papričky údiť podobne ako mäso. Navyše sa vďaka tomu nekazili tak rýchlo a mohli byť po dlhú dobu skladované. Takto spracované Jalapeño sa stali v Aztéckej ríši vysoko cenenou surovinou a boli využívané aj na prípravu jedál pre cisárske ceremoniály.

Až donedávna boli tieto údené papričky dostupné prevažne na trhoch v strednom a južnom Mexiku. Ich popularita však rástla aj v zahraničí, predovšetkým v USA a Kanade. Výroba a spracovanie Jalapeño papričiek sa tak začala rozširovať aj do severných oblastí Mexika, aby mohol byť lepšie zásobovaný juhozápad Spojených štátov.

Chipotle v kuchyni

Vďaka svojej aróme a chuti bývajú Chipotle dominantnou ingredienciou mnohých mexických jedál. Majú hrubšiu šupku, takže ak do jedla pridávate papričku celú, sú vhodnejšie skôr na pomaly varené a dusené jedlá. Dochutiť s nimi môžete hovädzie, kuracie alebo bravčové steaky. Skvele sa dopĺňajú s fazuľou, šošovkou a vajcami. Ich výraznú chuť oceníte tiež v marinádach na grilovanie, v salsa omáčkach, v nakladanej zelenine alebo v rôznych dipoch.


Spracované v ČR

Dovážame výrobky z celého sveta, ale kontrolujeme ich a spracovávame s láskou.


Najlepšia kvalita

Starostlivo vyberáme každú surovinu a na spracovanie používame najmodernejšiu technológiu.


V harmónii s prírodou

Ponúkame výber toho najlepšieho z prírody a dovážame produkty priamo z miesta pestovania.