AKCIE: NOVÉ DARČEKOVÉ ZMESI TERAZ V PREDAJI ODKAZ TU.

Chipotle mash 200 ml

Vynikajúci mash z Chipotle, údených Jalapeño papričiek. V chuti sa spája štipľavosť pôvodných papričiek s údenou príchuťou dymu.

Cena za 1 ks s DPH: 8,65 €
Cena za 1 ks bez DPH: 7,21 €
Skladom
Výrobca: The ChilliDoctor s.r.o.
Kód produktu: CE30800910
AKCIA Grilovanie
/chipotle-mash-200-ml-e5357.htm
Popis

Chipotle mash 200 ml

Pekne vyúdená  a neskutočne voňavá

Posuňte svoje jedla na úplne novú úroveň. Táto aromatická lahôdka sa o to postará. Jedná sa o údenú a sušenú verziu plne zrelých Jalapeño papričiek. V skutočnosti, asi 20% celkovej produkcie Jalapeño sa spotrebuje práve na výrobu Chipotle. Čo je dobre, pretože my túto chilli záležitosť milujeme a vy budete určite tiež!

Chipotle majú tmavo hnedú až čiernu farbu a výraznú dymovú chuť so sladkými podtónmi čokolády a orechov. Práve chuť orechov získavajú tieto papričky vďaka pekanovému drevu, na ktorom sa práve údia. Jedinečná je aj ich sladko-údená vôňa.

Paprička je slabo hrejivá. So svojou pálivosti okolo 10 000-23 000 SHU je porovnateľná napr. S francúzskou papričkou Espelette, mexickú Guajillo, maďarskou feferónkou alebo s omáčkou Tabasco.

Od cisárskeho stola do celého sveta

Jalapeño sú, ako jedny z mála čili papričiek, veľmi šťavnaté a dužinaté, čo sťažuje ich sušenie. Z toho dôvodu sa Jalapeño najprv údením dehydrujú, a až potom vysušia. Túto metódu prvýkrát u papričiek použili Aztékovia, ktorí zistili, že Jalapeño nemožno sušiť na slnku, ako ostatné chilli papričky. Tak začali tieto papričky údiť podobne ako mäso. Navyše sa vďaka tomu nekazili tak rýchlo a mohli byť po dlhú dobu skladované. Takto spracované Jalapeño sa stali v Aztéckej ríši vysoko cenenou surovinou a boli využívané aj na prípravu jedál pre cisárske ceremoniály.

Až donedávna boli tieto údené papričky dostupné prevažne na trhoch v strednom a južnom Mexiku. Ich popularita však rástla aj v zahraničí, predovšetkým v USA a Kanade. Výroba a spracovanie Jalapeño papričiek sa tak začala rozširovať aj do severných oblastí Mexika, aby mohol byť lepšie zásobovaný juhozápad Spojených štátov.


Čo je chilli mash? Čerstvé chilli papričky sa rozdrvia spolu so soľou a nechajú sa fermentovať (kvasiť) po dobu 2-6 mesiacov. Výťažok zo šupky, semienok a dužiny spoločne poskytnú intenzívnu a bohatú chuť. Občas sa pridá ocot kvôli zastaveniu fermentácie, ale inak chilli mash-e neobsahujú žiadne iné látky alebo konzervanty. Používajú  sa na ďalšie spracovanie na výrobu omáčok napr. salsa, dip, do jedál, pokrmov a mnoho ďalšieho.

/product-action/increment-product-view-count?productId=5357


Spracované v ČR

Dovážame výrobky z celého sveta, ale kontrolujeme ich a spracovávame s láskou.


Najlepšia kvalita

Starostlivo vyberáme každú surovinu a na spracovanie používame najmodernejšiu technológiu.


V harmónii s prírodou

Ponúkame výber toho najlepšieho z prírody a dovážame produkty priamo z miesta pestovania.