AKCIA: NOVÉ DARČEKOVÉ ZMESI TERAZ V PREDAJI ODKAZ TU.

Bird´s Eye chilli celé sušené 30 g

Bird´s Eye chilli celé sušené 30 g
Doprava ZADARMO nad 40€
+ DARČEK

Celé sušené chilli papričky Bird's Eye. Veľmi ostré chilli papričky, veľké asi 1-2cm, plody sú svetlo červenej a pálivosť je 50 000-100 000 SHU.

Cena za 1 ks s DPH: 3,43 €
Cena za 1 ks bez DPH: 2,86 €
Skladom do 2-7 dní Kontaktovať predajcu
 
Výrobca: The ChilliDoctor s.r.o.
Kód produktu: CE30800932
AKCIA Grilovanie
Popis

Bird´s Eye chilli celé sušené 30 g

Zažite čistú pálivú jazdu

Ako názov napovedá, tu o žiadneho obra nepôjde. Nenechajte sa však ich veľkosťou zmiasť. Tieto drobné papričky dokážu divy! Pripravte sa na poriadne ostré chvíľky. Na svete existuje niekoľko rôznych variantov tejto papričky, ktoré sa v ostrosti môžu líšiť. Bežná pálivosť sa pohybujú okolo 50 000-100 000 SHU a tie najštipľavejšie z nich potom môžu dosahovať až 200 000 SHU.

Bird's eye papričky odrody Capsicum frutescens (papriky kríčkovitej) pochádza z Afriky a majú blízko k príbuzným Tabasco papričkám. Po stáročia rástli v Africkej divokej prírode a v poslednom čase sa okrem africkej Ugandy a Zimbabwe začali pestovať aj v Austrálii a Malawi. Plody sú asi 1-2 cm veľké a majú svetlo červenú farbu.

Africký diabol

Ich jedinečnosť spočíva v čisto pálivej chuti, ktorá nemá sama o sebe žiadne výrazné sladké, ovocné či iné podtónny. Aj preto sa im hovorí "africký diabol". Niektorí však v ich chuti dokážu rozpoznať dotyk suchého sena.

V kuchyni sa používajú v surovom i sušenom stave. Každému jedlu dodajú ostrosť, ktorá stojí za to. Dochutiť s nimi môžete všetky pikantné pokrmy, steaky, kuracie mäso, marinády, omáčky, polievky alebo guláš. Vo svete tvorí súčasť mnohých thajských alebo vietnamských jedál.

Tieto papričky neodporúčame rehydratovať, vzhľadom k ich veľkosti a krehkosti. Na použitie v jedlách stačí Bird's eye ľahko nadrviť alebo nakrájať. Vďaka ich malej veľkosti sú tiež ideálne do klasických kuchynských mlynčekov na korenie.


Spracované v ČR

Dovážame výrobky z celého sveta, ale kontrolujeme ich a spracovávame s láskou.


Najlepšia kvalita

Starostlivo vyberáme každú surovinu a na spracovanie používame najmodernejšiu technológiu.


V harmónii s prírodou

Ponúkame výber toho najlepšieho z prírody a dovážame produkty priamo z miesta pestovania.