AKCIE: NOVÉ DARČEKOVÉ ZMESI TERAZ V PREDAJI ODKAZ TU.

Bezlepková roláda

Obrázek

Bezlepková roláda

Postup

1 Rúru predhrejte na 200 °C.
2 Vajcia s cukrom a kakaom šľahajte do peny, potom opatrne vmiešajte múku. Na plech položte papier na pečenie a rovnomerne naň rozotrite cesto.
3 Pečieme v rúre maximálne 5 minút. Vysoká teplota je dôležitá, aby cesto rýchlo vykyslo a bolo vláčne. Dlhšie pečenie by spôsobilo, že by bol závitok tvrdý a ťažko sa roloval.
4 Upečený plát piškótu hneď po vytiahnutí zrolujte pomocou papiera na pečenie. Rolku zabaľte do vlhkej utierky a nechajte vychladnúť.
5 Smotanu na šľahanie vyšľahajte s cukrom do tuha.
6 Rozbaľte korpus a potrite ho šľahačkou. Rolku opäť rovnomerne rozotrite zrolujte a nechajte vychladnúť v chladničke. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem

Ingredience

  • 150g bezlepková múka (my sme použili kokosovú a mandľovú múku)
  • 150g trstinového cukru
  • 5ks vajec
  • 2PL holandského kakaa
  • 5dl smotana na šľahanie (33 % tuku)
  • podľa chuti práškový cukor na šľahačku a ozdobu

Informace

  • Počet porcií 4
  • Čas prípravy 30 min
  • Čas varenia 45 min

TIP

TIP: A ako čerešničku na torte - koláč podávame so šľahačkou posypanú škoricou.