AKCIA: NOVÉ DARČEKOVÉ ZMESI TERAZ V PREDAJI ODKAZ TU.

Aleppo granule 30 g

Aleppo granule 30 g
Doprava ZADARMO nad 40€
+ DARČEK

Aleppo granule. Obľúbené turecké chilli papričky.

Cena za 1 ks s DPH: 2,90 €
Cena za 1 ks bez DPH: 2,42 €
Skladom do 2-7 dní Kontaktovať predajcu
 
Výrobca: The ChilliDoctor s.r.o.
Kód produktu: CE30800941
AKCIA Grilovanie
Popis

Aleppo granule 30 g

Čili závislosť zo Sýrie

Kto ju raz ochutná, objaví svoju novú závislosť. A to nepreháňame. Aleppo papričky, známe tiež ako Halaby, sú odrodou Capsicum annuum (papriky ročnej) a vo svete čili znalcov sú považované za kulinárske tajomstvá, ktoré každému jedlu dodajú vyváženosť medzi výnimočnou chuťou a príjemnou hrejivosťou.

Sú pomenované podľa sýrskeho mesta Aleppo, odkiaľ pochádzajú. Mesto Aleppo bolo v histórii súčasťou Hodvábnej cesty a patrí k jednému z najstarších nepretržite obývaných miest na svete. Dnes sa produkcia väčšiny Aleppo papričiek presunula do Turecka.

Papričky, ktoré sa stanú vašou obľúbenou tajnou ingredienciou

Zrelé papričky tvarom pripomínajú pretiahnutejšiu červenú papriku a majú sýtu vínovo červenú farbu. Pri spracovaní sa sušia len z polovice, vďaka čomu získavajú svoje jedinečné vlastnosti a bežne sa objavujú v podobe čili vločiek alebo granúl. Oproti väčšine drvených červených čili papričiek, majú Aleppo viac unikátny a hravý chuťový profil.

Aleppo papričky síce ponúkajú miernejšiu pálivosť v rozmedzí 8 000-12 000 SHU, ale zato plnú a komplexnú chuť, ktorá vás neprestane baviť. Ich hrejivosť najprv pocítite v krku a pred tým, než sa začne naplno rozvíjať, prekvapí vás ovocná sladko-kyslá chuť. Tá je prirovnávaná k hrozienkam s podtónmi rasce a s dotykom slaného vínneho octu. Vôňa potom pripomína tie najlepšie sušené paradajky.

Aleppo sú vďaka svojej miernej pálivosti a netradičnej komplexnej chuti ideálne snáď do všetkých slaných i sladkých jedál. Významnú úlohu hrajú v tradičných pokrmoch stredozemnej a stredovýchodnej kuchyne, ako je napríklad hummus, kebab a ďalších mäsových jedlách. Sú tiež súčasťou mnohých typických koreninových zmesí pochádzajúcich z tejto oblasti.

 Ako variť s Aleppo

Vysoko návykové sú Aleppo papričky v hamburgeri, v kuracom mäse a na steakoch. Ak ich pridáte do marinády alebo vlastných koreniacich zmesí, určite sa stanú vašou tajnou ingredienciou, na ktorú sa vás budú všetci pýtať.

Obľúbite si ich tiež v cestovinách, polievkach, v pokrmoch z údenín alebo na vajíčkach. Odporúčame pár vločkami tohto čili posypať pizzu alebo šaláty (najmä tie cestovinové, tuniakové alebo s kuracím mäsom). Ten rozdiel v chuti vás nadchne. Aleppo sa skvele dopĺňajú s koriandrom, rascou a oreganom alebo paradajkami, takže ak vyžaduje recept niektorú z týchto ingrediencií, pridajte aj trochu tohto čili.

Skúšali ste niekedy poprášiť popcorn z mikrovlnky trochou čili pre dodanie pikantnej a zaujímavej chuti? Drvené Aleppo papričky sú na to priamo ideálne. Stojí za to vyskúšať. Chuť Aleppo papričiek je tiež lákavá pre mnohých pekárov a cukrárov, pretože sú výnimočne výborné v kombinácii so škoricou. Ich kyslosť a pálivosť tiež dobre funguje v spojení s čokoládou a cukrom. Budú hviezdou každých vašich brownies, korenených orieškov alebo horúcej čokolády.

Skrátka uvidíte, že akonáhle raz ochutnáte, stanú sa drvené Aleppo vločky, spolu s korením a soľou, nevyhnutnou súčasťou vášho jedálenského stola.


Spracované v ČR

Dovážame výrobky z celého sveta, ale kontrolujeme ich a spracovávame s láskou.


Najlepšia kvalita

Starostlivo vyberáme každú surovinu a na spracovanie používame najmodernejšiu technológiu.


V harmónii s prírodou

Ponúkame výber toho najlepšieho z prírody a dovážame produkty priamo z miesta pestovania.